Målvakten, lagets viktigaste spelare

Hockey är en fartfylld sport där målvakten bär ett stort ansvar. I den amerikanska hockeyligan har man uppmätt en skotthastighet av 170 kilometer i timmen! Se till att skaffa en bra utrustning som står emot tuffa påfrestningar och skyddar alla kroppsdelar. Innan du rusar iväg till sportaffären så ta en titt online.

Viktiga tips

Det är viktigt att målvaktsskydd har rätt storlek och sitter bra. Förutom att tåla hårda skott behöver den kännas lätt att bära för största möjliga rörlighet. Målvaktens hjälm med galler är tveklöst den viktigaste utrustningen. I denna får inga öppningar vara för stora så att puck eller klubbspets ta sig in och skada dig. Skydda halsen från skärsår, slag och hårda puckar genom att använda ett godkänt halsskydd som inte bara är livsviktigt men även ett krav hos många föreningar.

Prova ut en utrustning som skyddar armar, bröst och axlar. Till dessa skydd behöver hockeybyxorna sluta tätt så att inga glipor finns ifall skott träffar magen. Lika viktigt är suspensoaren som finns i olika utföranden för att passa både pojkar och flickor. Som tillägg till detta behöver du benskydd, handskar, målvaktsklubba och självklart skridskor. Med denna utrustning är du redo att bära ditt lag till vinst. Ett tips är att låna utrustning om du inte riktigt är säker på att detta är din sport som du vill hålla på med.

Comments are closed.